Tegelwerk

Het tegelwerk is enorm bepalend voor de sfeer en uitstraling van een bepaalde ruimte. Kijkt u bijvoorbeeld eens in uw eigen badkamer… Hoe ziet uw tegelwerk eruit?

Mocht u overwegen om nieuwe tegels te laten plaatsen, dan zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Er zijn namelijk meer mogelijkheden dan u vooraf zou denken!

WELKE OPPERVLAKTE WILT U BETEGELEN?

Deze vraag heeft u zo beantwoord, maar is wel zeer bepalend voor het soort tegel waarvoor u gaat kiezen! Gaat u voor het betegelen van een vloer of van een wand? Of pakt u het gelijk goed aan en denkt u: ‘We laten zowel de vloer als de wand(en) betegelen!’

 

WELKE KEUZE HEEFT U QUA TEGELS?

De soorten tegels waaruit u kunt kiezen plaatsen we in twee groepen: Natuursteen en keramische tegels.

 

Natuursteen

Zoals de naam al zegt, deze soort tegel komt uit de natuur. Het wordt in de fabriek op maat gesneden. Waarom zou u voor deze tegel kiezen? Het heeft een unieke en luxe uitstraling. Geeneen tegel is namelijk hetzelfde. En een ander bijkomend voordeel: Wanneer u deze tegel laat leggen, kunt u er waarschijnlijk de rest van uw leven van genieten.

De meest bekende soorten natuursteen zijn:

  • leisteen;
  • hardsteen;
  • kalksteen;
  • kwartsiet;
  • graniet;
  • marmer.

 

Keramische tegels

Gaat uw voorkeur uit naar een meer praktische tegel? Dan komt u al gauw uit bij keramische tegels! Deze soort tegel staat vooral bekend om de duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid qua leggen. Een groot voordeel: Deze tegel is in vrijwel iedere soort te leveren. De meest bekende soorten keramische tegels zijn:

  • terracotta;
  • faience;
  • grestegels;
  • cementtegels;

Staat u aan het begin van een tegelklus en vindt u het moeilijk om een tegel te kiezen? De Klussenier bij u in de buurt adviseert u graag!

 

DE KEUZE IS GEMAAKT, EN DAN VAKKUNDIG PLAATSEN

Een goede tegel uitzoeken is één. Het vakkundig op de vloer of tegen de wand plaatsen is twee. Het zou zonde zijn als uw zorgvuldig uitgekozen tegels niet tot hun recht komen door onprofessionele plaatsing. Kortom, laat een tegelzetter het werk doen!

En in dit geval bedoelen we dan een Klussenier. Klusseniers hebben namelijk veel ervaring met het plaatsen van verschillende soorten tegels in verschillende ruimtes!

Uw locatie kon niet gevonden worden. Gebruikt u het invulveld hierboven om een locatie te zoeken.

Klik op één van de punten op de kaart om een Klussenier te bekijken
Recent is er weer een nieuwe Klussenier gestart
 
Loading...