Aanbouw plaatsen

Heeft u al eens nagedacht over het uitbouwen van uw woning? Bijvoorbeeld om meer ruimte te creëren, de woning een nieuw gezicht te geven of om simpelweg de waarde van de woning op te schroeven. Wat als een paal boven water staat: Het uitbouwen van uw woning brengt genoeg voordelen met zich mee!

Maar voordat u besluit een project van deze omvang uit te laten voeren vinden wij het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van alles wat hierbij komt kijken.

We zullen hieronder meer toelichten over:

  • de meerwaarde van een aanbouw;
  • vergunningen;
  • de werkzaamheden.

UW VOORDELEN WANNEER U KIEST VOOR EEN AANBOUW

Waardevermeerdering van uw woning

Een aanbouw zal zorgen voor waardevermeerdering van uw woning. Simpelweg omdat het aantal m2 is uitgebreid.

Meer ruimte en mogelijkheden

Een aanbouw zorgt voor meer ruimte en meer mogelijkheden om uw woonkamer in te richten. Altijd al de eethoek in een andere hoek willen plaatsen? Dit is uw kans!

Meer licht

In de meeste gevallen geldt dat er ook meer lichtinval in de woning is. Wel lekker als u extra veel van het daglicht kan genieten toch? En een mooie bijkomstigheid, de ruimte oogt nóg ruimer!

VERGUNNINGEN

U heeft besloten dat u een aanbouw wilt laten plaatsen. En dan begint het… regelgeving. De eerste belangrijke stap: Kom erachter of u een vergunning nodig heeft. Wij adviseren u om informatie in te winnen bij uw gemeente om te kijken of u wel of geen vergunning nodig heeft.

Indien u wél een vergunning nodig heeft dan assisteert de Klussenier u hier graag bij. Zijn contacten met bijvoorbeeld een architectenbureau kunnen goed van pas komen voor het maken van een bouwtekening. Deze kan hij dan ook gelijk voor u indienen bij de gemeente. Wel zo handig voor u, een veelzijdig vakman die ook het ‘papierwerk’ voor zijn rekening neemt!

WERKZAAMHEDEN

Het plaatsen van een aanbouw is een project van grote omvang. Belangrijk dus om van tevoren goede afspraken maken!

De Klussenier zal voor u een offerte maken waarin alle werkzaamheden duidelijk zijn beschreven. Hieronder enkele punten die we alvast op hoofdlijnen aan u mee willen geven.

Doorbraak

Waar wordt de aanbouw geplaatst? Is dit op de plek waar nu al openslaande deuren zijn? Of een pui? Dan kan een groot voordeel voor u zijn! U hoeft in dat geval waarschijnlijk geen stalen balk te laten plaatsen.

In de andere gevallen zal de Klussenier ervoor zorgen dat er op een veilige en constructieve manier een doorbraak wordt gemaakt.

Fundering

Moet de fundering rusten op funderingspalen? Welk materiaal gebruiken we voor de bekistingen waarin het beton wordt gestort? Ook het antwoord op deze vragen zal de Klussenier aan u geven.

Communicatie

En dan.. Alles is uitgetekend, de fundering is gelegd. Het bouwen aan de uitbouw kan beginnen!

Net als altijd is in deze fase de communicatie enorm belangrijk. Overleg regelmatig om uw wensen (nogmaals) duidelijk te maken. Ook is het fijn om te weten welke specialisten u wanneer kunt verwachten. In een notendop: Door goede communicatie voorkomt u ongewenste verrassingen achteraf.

HET BEGINT MET HET INDIENEN VAN EEN AANVRAAG

Bent u overtuigd? Wilt u uw woning compleet ‘nieuw leven inblazen’ en een aanbouw laten plaatsen? Een groot project, wat we graag samen met u stap voor stap realiseren. De eerste stap: Het indienen van een aanvraag bij een Klussenier bij u in de buurt.

Uw locatie kon niet gevonden worden. Gebruikt u het invulveld hierboven om een locatie te zoeken.

Klik op één van de punten op de kaart om een Klussenier te bekijken
Recent is er weer een nieuwe Klussenier gestart
 
Loading...