Let op: Onbetrouwbare klusbedrijven in de lente

Iedereen wil in de lente lekker in de tuin kunnen zitten zonder zich zorgen te maken over de vieze dakgoot, loshangende regenpijp of lekkende buitenkraan. Het is natuurlijk erg fijn als er dan iemand aan de deur komt die dit wel even snel voor je wil maken. Maar pas op: dit zijn helaas regelmatig oplichters. 
Zo werd de 92 jarige Herman Vermaat onlangs nog slachtoffer van een klusbedrijf dat zijn diensten aan de deur verkocht, schrijft Max Meldpunt. Het klusbedrijf zou voor 20 euro even de dakgoten van de heer Vermaat schoonmaken. Dat klonk de man op leeftijd natuurlijk als muziek in de oren. Na een halfuurtje op het dak, echter, kwamen de oplichters met een bon van 2400 euro weer naar beneden. Het bedrag moest contant afgerekend worden.  Heeft hij dit niet in huis? Dan rijden de mannen hem naar het pinautomaat en om het meteen te pinnen. Er wordt geen opdrachtbon afgegeven of offerte opgemaakt. 

Werkwijze

Helaas is dit geval minder uniek dan verwacht. Dit soort 'klusbedrijven' bellen vaak bij oudere bewoners aan en praten ze een probleem met hun huis aan. Er zit ergens een tegel los of de dakgoot lekt. Wanneer de oplichters beginnen met werken wordt de lijst van klussen steeds groter en daarmee groeit ook de rekening. Vervolgens moet de 'klant' direct contant betalen of moet er een direct een contant voorschot worden gedaan voor materiaal en gereedschap en komen de misleiders nooit meer terug.

Voorkomen

Naast dat het erg lastig is om dergelijke situaties juridisch op te lossen is voorkomen natuurlijk altijd beter dan genezen. Daarom hebben we enkele tips opgesteld om dit soort klusjesmannen te herkennen. Allereerst bellen ze vaak aan bij oudere en/of alleenstaande mensen. Heb je een buurman op leeftijd of woont er een alleenstaande jongeren in de buurt? Waarschuw die dan voor dit soort oplichters. Als de fraudeurs toch een voet binnen de deur hebben gekregen spreken ze vaak van achterstallig onderhoud. Controleer altijd of dit ook echt het geval is. Is dat zo? Denk er dan eerst over na om een erkend klusbedrijf in te schakelen. Maar misschien wel de meest effectieve manier om dit te voorkomen: ga nooit in zee met klusbedrijven die zonder afspraak ineens aanbellen. Hoor je ze toch dingen zeggen waar je je zorgen over maakt? Bedank vriendelijk en bel een erkend klusbedrijf om het op te komen lossen.

Huur een Klussenier in

Onze Klusseniers staan altijd op een betrouwbare wijze voor u klaar. Klusseniers komen vrijblijvend langs, maken een vrijblijvende offerte op en pas als beide partijen het eens zijn geworden over de kosten en wat de resultaten moeten zijn gaat hij aan het werk. Daarnaast biedt De Klussenier een jaar garantie op alle werken die u laat doen. Zo kunt u De Klussenier veilig aan het werk laten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken om extra kosten, half werk of oplichterspraktijken. 

 
Loading...

Wilt u ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat