Klanten beoordelen Klusseniers gemiddeld met een 9/10 (8137 reviews)
(Typ hier een titel)

Heeft de zzp’er in de bouw toekomst?

De Nederlandse economie was in 2018 in goede doen. Daar hebben veel mensen met de droom om te gaan ondernemen gebruik van gemaakt. Bijna 200.000 nieuwe bedrijven werden opgericht en ingeschreven in de Kamer van Koophandel meldde onder andere het AD afgelopen week. Het grootste gedeelte van de nieuwe bedrijven waren eenmanszaken (zzp’ers). De top drie branches van de meeste nieuw ingeschreven eenmanszaken zijn  dienstverlening, training en bouw.

Veel nieuwe zzp’ers in de bouw

Dat er in 2018 veel nieuwe ondernemers gestart zijn in de bouw is niet vreemd. Dankzij het personeelstekort in de bouw is het aantrekkelijk om als zzp’er in de bouw aan de slag te gaan. De vraag naar personeel is hoger dan het aanbod. Daarom is de zekerheid van werk op dit moment vrij hoog. Daarnaast ben je als zzp’er in de bouw in staat om meer over te houden aan het werk wat je uitvoert.

Dit in acht nemend is het dus logisch dat mensen met een achtergrond in de bouw besluiten om een eigen bedrijf te starten, meestal als zzp’er.

Heeft de zzp’er in de bouw toekomst?

Voor veel zzp’ers in de bouw zijn de economisch goede tijden en het personeelstekort in de bouw een reden om zich als zelfstandige in de bouw te verhuren. Zij zien, terecht, kansen voor zichzelf om er meer uit te halen dan wanneer ze in loondienst blijven werken.

Het bovenstaande geldt echter voor de huidige situatie, maar de economie heeft vele malen bewezen dat zulke goede tijden niet langere tijd zullen duren. Op termijn zal er een moment komen waarop de economie minder floreert en het aanbod aan werk zal afnemen.

Wanneer de economie deze dalende lijn weer inzet, heb jij dan als zzp’er in de bouw nog een toekomst? Het is belangrijk jezelf deze vraag te stellen. Want je bent immers niet alleen zzp’er geworden vanwege het grote aanbod aan werk en de mogelijkheden om er meer aan over te houden. Je bent ook zzp’er geworden vanwege de vrijheid die als zelfstandige hebt. Deze vrijheid wil je uiteraard blijven behouden in de toekomst.

Wij van De Klussenier denken dat het voor veel zzp’ers in de bouw in de nabije toekomst weer lastig gaat worden om die vrijheid vast te houden. De zzp’er die zich verhuurt aan opdrachtgevers zal wederom als eerste het slachtoffer zijn van krimp in de economie en gedwongen worden zijn tarieven aan te passen om aan het werk te blijven. Dit en het feit dat er minder aanbod is veroorzaakt een kwetsbare positie. Een ander gevaar is dan ook de schijnzelfstandigheid.  De geschiedenis zal zich, met alle bekende gevolgen van dien, weer herhalen.

Zelfstandig en alleen versus Zelfstandig en samen! Waar zit het verschil?

De afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat, ongeacht de conjunctuur, de particuliere klant zich aanpast aan de mogelijkheden en zijn woonsituatie blijft verbeteren. Zo zien we nu anno 2019 dat men in veel gevallen geen nieuwe hypotheek neemt maar de huidige hypotheek verhoogt en met de vrijgekomen middelen het woongenot probeert te verbeteren. Wil je daar als zzp’er van profiteren dan is een andere vorm van bedrijfsvoering noodzakelijk. Voor een zzp’er die gewend is om zich te verhuren aan aannemers, opdrachtgevers en detacheringsbureaus is dit nogal een grote omschakeling.

Een organisatie als De Klussenier helpt bij die omschakeling en begeleidt zzp’ers in de bedrijfsvoering die daarvoor nodig is. Ze is ervaren in het opzetten van een efficiënt marketing systeem, het leren omgaan met het maken van calculaties, offertes, planning, boekhouding en bedrijfsvoering. Als Klussenier ben je volledig zelfstandig in de particuliere markt maar niet langer alleen. Een ervaren team van medewerkers, in dienst van de centrale organisatie, franchisegever van de franchiseformule De Klussenier, zorgt voor ondersteuning. Daarnaast zijn er zo’n 180 collega Klusseniers die allen het principe hanteren ‘Alleen kan je veel, samen kan je alles’.

Wil jij ook geheel zelfstandig en (niet alleen) samen zijn? Dat kan! De Klussenier is elke dag op zoek naar veelzijdig vakmannen die zelfstandig en samen willen zijn. Op www.starteigenklusbedrijf.nl is alle informatie te vinden over het starten als zelfstandig ondernemer met De Klussenier. Op deze website vind je ook alles wat Het KlusHuis Nederland b.v. als franchisegever voor jou kan betekenen. Neem eens een kijkje op de website en ga vrijblijvend het gesprek aan om te ontdekken wat de kansen en mogelijkheden zijn.

 
Loading...

Wilt u ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat