Klanten beoordelen Klusseniers gemiddeld met een 9/10 (8137 reviews)

Stikstof en PFAS raken de bouw keihard

Over dat het stikstof vonnis de bouw keihard raakt lijkt geen twijfel te bestaan. De plotselinge PFAS-normering doet daar nog een schepje bovenop. Dat is ook te zien aan de protesten van de bouwwereld op 30 oktober in Den Haag. De problematiek blijft onverminderd groot en veel bouwbedrijven beginnen het zwaar te krijgen. Dat zorgt ervoor dat voor veel werknemers in de bouw een onzekere tijd aanbreekt. Maar er is een manier om weinig tot niets te merken van de hele stikstof crisis in de bouw: Zelfstandig ondernemen in de renovatiebouw als Klussenier. 

Met de protesten vanuit de bouwwereld op 30 oktober in Den Haag blijkt dat de problematiek van het stikstof vonnis en de PFAS-normering in de bouw nog steeds onverminderd groot is. Het stikstof vonnis en de PFAS-norm hebben ervoor gezorgd dat tenminste 18.000 bouwprojecten gestaakt zijn. Hierbij gaat het voornamelijk om projecten in de nieuwbouw en het grondwerk.

Veel werknemers in deze sectoren van de bouw maken zich terecht zorgen over de toekomst. Niet voor niets stonden duizenden werknemers uit de bouw op 30 oktober op het Malieveld in Den Haag om hun ongenoegen te uiten. Het gedwongen stilleggen van vele projecten gaat er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat veel bouwbedrijven het zwaar gaan krijgen. Het vermoeden leeft dat een aantal van deze bedrijven het niet gaat overleven. 

Toch is er een markt in de bouw die niet of nauwelijks last heeft van problemen veroorzaakt door de stikstof en PFAS: de markt van particuliere verbouwingen en renovaties. 
De praktijk leert ons dat deze projecten niet stil komen te liggen en dat bedrijven in deze markt door blijven timmeren. 

Het is niet voor het eerst, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer, dat de bouw getroffen wordt door een dergelijke crisis. Na de bankencrisis en de hypotheekcrisis is de stikstof crisis en PFAS het derde ‘probleem’ wat een groot effect heeft op een groot deel van de bouwwereld. Echter, tijdens en na deze verschillende crises is gebleken dat ondernemers die in de renovatiebouw werkzaam zijn het minst hard geraakt worden. 

Hoe kan je als werknemer in de bouw op een snelle, effectieve manier in de renovatiebouw gaan werken, en daarbij veel vrijheid hebben en een goede boterham verdienen? 
Het antwoord op deze vraag is: Zelfstandig ondernemen als Klussenier. 

Het verleden heeft bewezen dat alle ondernemers die aangesloten zijn bij De Klussenier een crisis zoals nu goed kunnen overleven. Dit dankzij de veelzijdigheid van de Klusseniers en de bekendheid die het merk De Klussenier heeft. De combinatie hiervan, plus nog vele andere voordelen, zorgt ervoor dat een Klussenier altijd werk heeft. 

Ben jij de onzekerheid zat en wil je weten welke zekerheden De Klussenier je allemaal kan bieden? En wil jij gaan ondernemen in de particuliere markt van verbouwingen en renovaties? Wij van De Klussenier komen graag met je in contact! Alle informatie over het starten als Klussenier kan je lezen op www.starteigenklusbedrijf.nl

 
Loading...

Wilt u ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat