Klanten beoordelen Klusseniers gemiddeld met een 9/10 (8137 reviews)

Nieuws

De Klussenier vertelt: François Morien


06-07-2020

In deze aflevering van ‘De Klussenier vertelt’ is De Klussenier François Morien aan het woord. François vertelt in deze video hoe hij de stap vanuit loondienst naar het zelfstandig ondernemen als Klussenier heeft ervaren. 

Lees meer

Ondernemen in de tijd van nu


03-07-2020

Over 1 ding zijn we het allemaal eens. Het zelfstandig ondernemen met de tegenstrijdige regels wordt er niet makkelijker op. Veel zelfstandig ondernemers ervaren dat. Maar is zelfstandig ondernemen onmogelijk op dit moment?

Lees meer

De Klussenier vertelt: Marcel den Hartog


19-05-2020

In deze aflevering van ‘De Klussenier vertelt’ is De Klussenier Marcel den Hartog aan het woord. Bekijk hieronder hoe hij het werken als zelfstandig ondernemer voor een franchiseorganisatie ervaart en hoe hij deze tijd beleeft.

Lees meer

De 5 voordelen van franchise


18-05-2020

Je wilt zelfstandig ondernemen en hebt daarbij de behoefte aan extra zekerheid. Dan is aansluiten bij een franchiseorganisatie een goede uitkomst. Aansluiten bij een franchiseorganisatie heeft vele voordelen. Vijf van deze voordelen lees je in dit artikel.

Lees meer

Onderzoek zelfstandig ondernemen digitaal


07-05-2020

De huidige situatie is voor veel mensen een goed moment om zich te bezinnen over de toekomst. Ben je tevreden met je huidige werk? Of knaagt er iets wat zegt dat je het anders wilt doen? Bijvoorbeeld de wens om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan.

Lees meer

Zet vandaag de eerste stap naar jouw bedrijf!


29-04-2020

Wil je een eigen bedrijf starten? Dan kun je vandaag de eerste stap zetten! Ondanks de onzekere tijd liggen er voor goede en veelzijdige vaklieden veel kansen om juist nu een eigen bedrijf op te starten en succesvol te zijn. 

Lees meer

ZZP’ers houdt het hoofd boven water


15-04-2020

Franchiseorganisatie De Klussenier heeft als missie om een van de meest geplaagde beroepsgroepen in Nederland te ondersteunen in deze lastige tijd. Zij wil ondernemers en ZZP'ers adviseren en ondersteuning bieden het hoofd boven water te houden.

Lees meer

Hoe doorstaat de ZZP'er in de bouw deze tijd?


03-04-2020

Hoe kom je lastige tijden als deze door? Dat is de vraag die veel ZZP'ers en uitzendkrachten in de bouw zichzelf stellen. Na de banken-, hypotheek-, stikstof- en PFAS-crisis is daar nu Covid-19, ofwel de coronacrisis. De laatste lijkt ingrijpender dan de crises ervoor.

Lees meer

Stikstof en PFAS raken de bouw keihard


01-11-2019

Over dat het stikstof vonnis de bouw keihard raakt lijkt geen twijfel te bestaan. De plotselinge PFAS-normering doet daar nog een schepje bovenop.  De problematiek blijft onverminderd groot en veel bouwbedrijven beginnen het zwaar te krijgen.  

Lees meer

Voorkomen is beter dan genezen

29-08-2019

Deze week stond in het AD weer een bericht over een consument die een grote som geld verloor aan een malafide loodgieter. In dit geval werd gebruik gemaakt van een bemiddelingsservice die de opdracht heeft uitbesteed. 

Lees meer

De Klussenier heeft de toekomst


18-04-2019

Wil je zelfstandig ondernemen en daarbij onafhankelijk van de conjunctuur werken? De cyclus van De Klussenier werkt onafhankelijk van de conjunctuur, waardoor je altijd verzekerd bent van meer dan voldoende werkaanbod. 

Lees meer

Heeft de zzp’er in de bouw toekomst?


19-02-2019

De Nederlandse economie was in 2018 in goede doen. Daar hebben veel mensen met de droom om te gaan ondernemen gebruik van gemaakt. Het afgelopen jaar zijn veel nieuwe eenmanszaken (ZZP'ers) gestart. Maar hebben deze ZZP'ers in de bouw nog toekomst?

Lees meer

Uitreiking Klussenier Awards 2018


25-01-2019

Op vrijdag 25 januari vond de vijfde editie van de Klussenier Awards plaats! Het was wederom een gezellig samenzijn met veel positieve woorden en met erg mooie winnaars. Al met al was het een zeer geslaagde avond. Op naar volgend jaar!

Lees meer

Actie: De Klussenier luchtballon


01-11-2018

Maak bij uw Klussenier in de buurt kans op gratis plaatsen in De Klussenier luchtballon en ga met De Klussenier naar grote hoogte. Met een speciale, tijdelijke actie kunt u kans maken op de gratis luchtballonplaatsen.

Lees meer

Nieuwe klusbedrijven in Nederland


01-05-2018

Op 1 mei zijn Françcois Morien, Roy Mulling, Wim Schaap, Marco Hergink en Martin Ekel hun eigen klusbedrijf gestart als Klussenier. Zij zijn beschikbaar voor alle verbouw- en renovatiewerkzaamheden in en rond het huis.

Lees meer

 

        

De Klussenier heeft de toekomst

 

Wil je zelfstandig ondernemen en daarbij onafhankelijk van de conjunctuur werken? 
De cyclus van De Klussenier werkt onafhankelijk van de conjunctuur, waardoor je altijd verzekerd bent van meer dan voldoende werkaanbod. Niet voor niets is de gemiddelde werkvoorraad van een Klussenier drie maanden. 

Dus, wil jij zelfstandig ondernemen in de bouw en jouw (startende) onderneming goed voorbereid op de toekomst starten? Neem dan de stap en word Klussenier!
Op www.starteigenklusbedrijf.nl lees je alles over het starten van jouw bedrijf als Klussenier.

Stikstof en PFAS raken de bouw keihard

Over dat het stikstof vonnis de bouw keihard raakt lijkt geen twijfel te bestaan. De plotselinge PFAS-normering doet daar nog een schepje bovenop. Dat is ook te zien aan de protesten van de bouwwereld op 30 oktober in Den Haag. De problematiek blijft onverminderd groot en veel bouwbedrijven beginnen het zwaar te krijgen. Dat zorgt ervoor dat voor veel werknemers in de bouw een onzekere tijd aanbreekt. Maar er is een manier om weinig tot niets te merken van de hele stikstof crisis in de bouw: Zelfstandig ondernemen in de renovatiebouw als Klussenier. 

Met de protesten vanuit de bouwwereld op 30 oktober in Den Haag blijkt dat de problematiek van het stikstof vonnis en de PFAS-normering in de bouw nog steeds onverminderd groot is. Het stikstof vonnis en de PFAS-norm hebben ervoor gezorgd dat tenminste 18.000 bouwprojecten gestaakt zijn. Hierbij gaat het voornamelijk om projecten in de nieuwbouw en het grondwerk.

Veel werknemers in deze sectoren van de bouw maken zich terecht zorgen over de toekomst. Niet voor niets stonden duizenden werknemers uit de bouw op 30 oktober op het Malieveld in Den Haag om hun ongenoegen te uiten. Het gedwongen stilleggen van vele projecten gaat er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat veel bouwbedrijven het zwaar gaan krijgen. Het vermoeden leeft dat een aantal van deze bedrijven het niet gaat overleven. 

Toch is er een markt in de bouw die niet of nauwelijks last heeft van problemen veroorzaakt door de stikstof en PFAS: de markt van particuliere verbouwingen en renovaties. 
De praktijk leert ons dat deze projecten niet stil komen te liggen en dat bedrijven in deze markt door blijven timmeren. 

Het is niet voor het eerst, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer, dat de bouw getroffen wordt door een dergelijke crisis. Na de bankencrisis en de hypotheekcrisis is de stikstof crisis en PFAS het derde ‘probleem’ wat een groot effect heeft op een groot deel van de bouwwereld. Echter, tijdens en na deze verschillende crises is gebleken dat ondernemers die in de renovatiebouw werkzaam zijn het minst hard geraakt worden. 

Hoe kan je als werknemer in de bouw op een snelle, effectieve manier in de renovatiebouw gaan werken, en daarbij veel vrijheid hebben en een goede boterham verdienen? 
Het antwoord op deze vraag is: Zelfstandig ondernemen als Klussenier. 

Het verleden heeft bewezen dat alle ondernemers die aangesloten zijn bij De Klussenier een crisis zoals nu goed kunnen overleven. Dit dankzij de veelzijdigheid van de Klusseniers en de bekendheid die het merk De Klussenier heeft. De combinatie hiervan, plus nog vele andere voordelen, zorgt ervoor dat een Klussenier altijd werk heeft. 

Ben jij de onzekerheid zat en wil je weten welke zekerheden De Klussenier je allemaal kan bieden? En wil jij gaan ondernemen in de particuliere markt van verbouwingen en renovaties? Wij van De Klussenier komen graag met je in contact! Alle informatie over het starten als Klussenier kan je lezen op www.starteigenklusbedrijf.nl

Voorkomen is beter dan genezen


Deze oude wijsheid is nog altijd actueel, zo blijkt in het AD van 27-08.

Deze spreekwoordelijke wijsheid blijkt niet alleen voorbehouden voor de medische wereld.

Deze week stond in het AD weer een bericht over een consument die een grote som geld verloor aan een malafide loodgieter. In dit geval werd gebruik gemaakt van een bemiddelingsservice die de opdracht heeft uitbesteed. Het resultaat is dat de consument,  net als vele andere consumenten, werd geconfronteerd met een voor haar onbekende persoon die zich uitgaf voor loodgieter,waarvan ze niet eens wist of hij dit wel echt was. 

Overdonderd door het hele gebeuren laat ze de vreemde man binnen. En niet alleen dat, ze is ook zwaar geïntimideerd in de veilige omgeving van haar eigen huis! Ze tekent daardoor ongelezen een overeenkomst die haar uiteindelijk € 1.426,- kost voor een, naar later blijkt, niet opgelost probleem. Bij een reclamatie aan het bedrijf wat de aanvraag heeft aangenomen krijgt zij ook nog nul op rekest en wordt terugverwezen naar de uitvoerder die natuurlijk met de noorderzon is vertrokken. 

Als we het proces wat de consument heeft doorgemaakt nader beschouwen gaan er heel wat zaken mis.

 1. De site waar de aanvraag gedaan is komt betrouwbaar over maar is niet gecontroleerd. 
 2. De consument wordt geconfronteerd met iemand die ze niet kent en laat een vreemde toe tot haar woning, wat onmiddellijk een onbehagelijk gevoel veroorzaakt. 
 3. De consument tekent onder psychische druk een ongelezen, of niet goed gelezen, overeenkomst. 
 4. Zonder een officiële factuur af te wachten wordt onder druk van de onbekende loodgieter het bedrag direct overgemaakt.
 5. Vervolgens komt boven tafel dat het geld niet meer terug te boeken is.
 6. De consument blijft achter met het onbehaaglijke gevoel dat ze in haar eigen huis is opgelicht. 

Is de hoofdrolspeelster uit dit verhaal een uitzondering en had ze beter op moeten letten? Zeker niet! Dagelijks worden consumenten belaagd met dit soort praktijken. Louche bedrijven maken listig gebruik van de noodsituatie in combinatie met het (naar blijkt misplaatste) vertrouwen van een consument.

Hamvraag is, hoe kan je dit soort ellende voorkomen? 
Niet iedereen is immers zo assertief om zo iemand direct de deur te wijzen voordat de schade is aangericht. Het antwoord op die vraag ligt in het sleutelwoord ‘voorkomen’. Voorkomen doe je doorgaans door actie te nemen voordat er zich een calamiteit voordoet. Op een rustig moment heb je al onderzocht en bepaald wie je voor iets dergelijks zult benaderen. 

Het verhaal in het AD illustreert dat dit niet altijd het geval is. Het is dan handig dat je één contact kan aanspreken voor verschillende calamiteiten of disciplines. Dat contact staat dan gewoon bij de contacten in je telefoon. 

Rest natuurlijk de vraag wie of welke organisatie er staat is om te gaan met de verscheidenheid aan disciplines welke men tegenkomt in het rond het huis. Je komt dan al snel terecht bij een organisatie als de ‘De Klussenier’. Deze franchiseorganisatie bestaat namelijk uit een netwerk van zo’n honderdtachtig veelzijdige vakmannen door heel Nederland.  Zij zijn elk in staat om het grootste deel van de werkzaamheden in en om de woning zelfstandig uit te voeren. Daarnaast kunnen ze altijd een beroep doen op een collega Klussenier als ze niet direct zelf kunnen of als het niet een van de eigen expertises betreft. 

Het KlusHuis Nederland B.V. is franchisegever van deze formule. Alle aangesloten franchisenemers zijn vooraf grondig gescreend op hun vaktechnische achtergrond, karakter, communicatieve vaardigheden en sociale omgang. Daarnaast hebben allen een ondernemerstraining doorlopen en weten als geen ander fatsoenlijk om te gaan met factureren en betalingen. Bovendien zijn er heldere en eenduidige uitvoeringsvoorwaarden die gelden voor elke opdracht die een Klussenier uitvoert.

Dus, wanneer een consument gebeld had naar een Klussenier om de problemen op te lossen had zij deze problemen kunnen voorkomen.  Daarmee stapt er altijd een vertrouwd gezicht met een bekende uitstraling binnen. Daarnaast maakt een Klussenier gebruik van algemene voorwaarden, is er een schadeverzekering, een onafhankelijke klachtencommissie en een calamiteitenfonds. Met andere woorden voorkomen is beter dan genezen. 

Wilt u ook zo’n veilig aanspreekpunt? Kijk voor meer informatie op www.klussenier.nl. We helpen u graag!

Heeft de zzp’er in de bouw toekomst?

De Nederlandse economie was in 2018 in goede doen. Daar hebben veel mensen met de droom om te gaan ondernemen gebruik van gemaakt. Bijna 200.000 nieuwe bedrijven werden opgericht en ingeschreven in de Kamer van Koophandel meldde onder andere het AD afgelopen week. Het grootste gedeelte van de nieuwe bedrijven waren eenmanszaken (zzp’ers). De top drie branches van de meeste nieuw ingeschreven eenmanszaken zijn  dienstverlening, training en bouw.

Veel nieuwe zzp’ers in de bouw

Dat er in 2018 veel nieuwe ondernemers gestart zijn in de bouw is niet vreemd. Dankzij het personeelstekort in de bouw is het aantrekkelijk om als zzp’er in de bouw aan de slag te gaan. De vraag naar personeel is hoger dan het aanbod. Daarom is de zekerheid van werk op dit moment vrij hoog. Daarnaast ben je als zzp’er in de bouw in staat om meer over te houden aan het werk wat je uitvoert.

Dit in acht nemend is het dus logisch dat mensen met een achtergrond in de bouw besluiten om een eigen bedrijf te starten, meestal als zzp’er.

Heeft de zzp’er in de bouw toekomst?

Voor veel zzp’ers in de bouw zijn de economisch goede tijden en het personeelstekort in de bouw een reden om zich als zelfstandige in de bouw te verhuren. Zij zien, terecht, kansen voor zichzelf om er meer uit te halen dan wanneer ze in loondienst blijven werken.

Het bovenstaande geldt echter voor de huidige situatie, maar de economie heeft vele malen bewezen dat zulke goede tijden niet langere tijd zullen duren. Op termijn zal er een moment komen waarop de economie minder floreert en het aanbod aan werk zal afnemen.

Wanneer de economie deze dalende lijn weer inzet, heb jij dan als zzp’er in de bouw nog een toekomst? Het is belangrijk jezelf deze vraag te stellen. Want je bent immers niet alleen zzp’er geworden vanwege het grote aanbod aan werk en de mogelijkheden om er meer aan over te houden. Je bent ook zzp’er geworden vanwege de vrijheid die als zelfstandige hebt. Deze vrijheid wil je uiteraard blijven behouden in de toekomst.

Wij van De Klussenier denken dat het voor veel zzp’ers in de bouw in de nabije toekomst weer lastig gaat worden om die vrijheid vast te houden. De zzp’er die zich verhuurt aan opdrachtgevers zal wederom als eerste het slachtoffer zijn van krimp in de economie en gedwongen worden zijn tarieven aan te passen om aan het werk te blijven. Dit en het feit dat er minder aanbod is veroorzaakt een kwetsbare positie. Een ander gevaar is dan ook de schijnzelfstandigheid.  De geschiedenis zal zich, met alle bekende gevolgen van dien, weer herhalen.

Zelfstandig en alleen versus Zelfstandig en samen! Waar zit het verschil?

De afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat, ongeacht de conjunctuur, de particuliere klant zich aanpast aan de mogelijkheden en zijn woonsituatie blijft verbeteren. Zo zien we nu anno 2019 dat men in veel gevallen geen nieuwe hypotheek neemt maar de huidige hypotheek verhoogt en met de vrijgekomen middelen het woongenot probeert te verbeteren. Wil je daar als zzp’er van profiteren dan is een andere vorm van bedrijfsvoering noodzakelijk. Voor een zzp’er die gewend is om zich te verhuren aan aannemers, opdrachtgevers en detacheringsbureaus is dit nogal een grote omschakeling.

Een organisatie als De Klussenier helpt bij die omschakeling en begeleidt zzp’ers in de bedrijfsvoering die daarvoor nodig is. Ze is ervaren in het opzetten van een efficiënt marketing systeem, het leren omgaan met het maken van calculaties, offertes, planning, boekhouding en bedrijfsvoering. Als Klussenier ben je volledig zelfstandig in de particuliere markt maar niet langer alleen. Een ervaren team van medewerkers, in dienst van de centrale organisatie, franchisegever van de franchiseformule De Klussenier, zorgt voor ondersteuning. Daarnaast zijn er zo’n 180 collega Klusseniers die allen het principe hanteren ‘Alleen kan je veel, samen kan je alles’.

Wil jij ook geheel zelfstandig en (niet alleen) samen zijn? Dat kan! De Klussenier is elke dag op zoek naar veelzijdig vakmannen die zelfstandig en samen willen zijn. Op www.starteigenklusbedrijf.nl is alle informatie te vinden over het starten als zelfstandig ondernemer met De Klussenier. Op deze website vind je ook alles wat Het KlusHuis Nederland b.v. als franchisegever voor jou kan betekenen. Neem eens een kijkje op de website en ga vrijblijvend het gesprek aan om te ontdekken wat de kansen en mogelijkheden zijn.

Uitreiking Klussenier Awards 2018

Op vrijdag 25 januari vond de vijfde editie van de Klussenier Awards plaats! Wederom een gezellig samenzijn met veel positieve woorden.

Het was de vijfde editie van de uitreiking van De Klussenier Awards terwijl de organisatie van De Klussenier al bijna 15 jaar bestaat. De oud gedienden verdienen volgens de organisatie een rol tijdens deze feestelijke avond. Ieder jaar worden de Klusseniers die al 10 jaar zijn aangesloten uitgenodigd en een aantal worden ook even in het zonnetje gezet. Deze keer waren er negen jubilarissen uitgenodigd die 10 jaar actief zijn als Klussenier. Onder deze jubilarissen bevonden zich ook de Klusseniers Fred Durinck uit Dordrecht en Marco Immerzeel uit Vlaardingen.

De eerste Award die werd uitgereikt was uit de categorie Vakmanschap en werd gewonnen door de Klussenier Remon Grit uit Hoofddorp. De Klussenier Rob Monsma uit Rotterdam, scoorde het hoogst op het onderdeel Klantvriendelijkheid. De genomineerden in deze twee categorieën worden bepaald op basis van het klanttevredenheidsonderzoek. Het is dus een waardering van de klanten aan hun Klusseniers.

De Klussenier André van Mastrigt uit Veenendaal ging met de Ondernemerschap Award naar huis. De Klussenier Mark Houtepen uit Doorwerth won de Starter van het Jaar Award. De partner van Jack Verhagen, Ineke van der Steen, won de award voor de Ondersteuner van een Klussenier. Men kan dus stellen dat mede dankzij haar inspanningen, Jack een succesvol klusbedrijf kan runnen.

Naast deze 5 categorieën werd er ook aandacht gegeven aan twee Klusseniers die veel voor de organisatie betekenen: Klusseniers Arjan Kristiaan uit Wageningen en Mirek Vtipil uit Ede. Ieder draagt op zijn eigen manier zijn steentje bij aan de organisatie. Maar voor alle drie geldt dat zij door hun vakmanschap, klantvriendelijkheid en positieve instelling ambassadeurs zijn voor het merk De Klussenier. Dat verdient een eervolle vermelding.

Het was een zeer geslaagde avond! Op naar de uitreiking over 2018!

Actie: De Klussenier luchtballon

Maak bij uw Klussenier in de buurt kans op gratis plaatsen in De Klussenier luchtballon en ga met De Klussenier naar grote hoogte. Met een speciale, tijdelijke actie kunt u kans maken op de gratis luchtballonplaatsen.

Actie Winterklant

Heeft u een project wat uitgevoerd moet worden in de wintermaanden? Neem dan deel aan de actie Winterklant van De Klussenier en ontvang een gratis ballonvaart in De Klussenier heteluchtballon voor de lente of zomer van 2019. 

De actie Winterklant is speciaal voor klanten die een project in de wintermaanden hebben. De actie geldt voor projecten die uitgevoerd worden tussen 1 januari 2019 en 30 april 2019. Alle klanten die tussen 1 oktober 2018 en 31 december 2018 een getekende offerte hebben voor een project in de wintermaanden ontvangen een gratis ballonvaart.

Een gratis ballonvaart ontvangt u bij een getekende offerte van minimaal €5.000,-. Hoe hoger het offertebedrag, hoe meer kaarten voor De Klussenier heteluchtballon u ontvangt. 

De actie Winterklant is een landelijke actie van De Klussenier. Vraag jouw Klussenier naar de voorwaarden en mogelijkheden. 

Kijk op www.klussenier.nl/luchtballon of vraag bij uw Klussenier naar de voorwaarden. 

Nieuwe klusbedrijven in Nederland

Op 1 mei zijn Françcois Morien, Roy Mulling, Wim Schaap, Marco Hergink en Martin Ekel hun eigen klusbedrijf gestart als Klussenier. Zij zijn beschikbaar voor alle verbouw- en renovatiewerkzaamheden in en rond het huis. 

Bent u op zoek naar een betrouwbare partije voor verbouw en renovatiewerk? Schroom niet om contact met De Klussenier op te nemen. De Klussenier in uw omgeving informeert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

Uitreiking De Klussenier Awards

Op vrijdag 2 februari vond de vierde editie van de Klussenier Awards plaats! Wederom een gezellig samenzijn met veel positieve woorden.

Het was de vierde editie van de uitreiking van De Klussenier Awards terwijl de organisatie van De Klussenier al ruim 13 jaar bestaat. De oud gedienden verdienen volgens de organisatie een rol tijdens deze feestelijke avond. Ieder jaar worden de Klusseniers die al 10 jaar zijn aangesloten uitgenodigd en een aantal worden ook even in het zonnetje gezet. Deze keer waren er 8 jubilarissen uitgenodigd die 10 jaar actief zijn als Klussenier. Onder deze jubilarissen bevonden zich ook de Klusseniers Gert-Jan van Bree uit Amersfoort en Peter-Paul Bakker uit Doesburg.

De eerste Award die werd uitgereikt was uit de categorie Vakmanschap en werd gewonnen door de Klussenier Wim de Jong uit Gouda. De Klussenier Patrick de Vos uit Eindhoven, scoorde het hoogst op het onderdeel Klantvriendelijkheid. De genomineerden in deze twee categorieën worden bepaald op basis van het klanttevredenheidsonderzoek. Het is dus een waardering van de klanten aan hun Klusseniers.

De Klussenier Anton Korsmit uit Tilburg ging met de Ondernemerschap Award naar huis. De Klussenier Job Groot uit Sint Pancras won de Starter van het Jaar Award. De partner van Job Groot, Willeke Romp, was genomineerd voor de Ondersteuner Award. Men kan dus stellen dat mede dankzij haar inspanningen, Job een vliegende start heeft beleefd. Ondanks dat ging niet Willeke naar huis met de Ondersteuner Award maar werd deze gewonnen door Marianne Wesselink. Marianne regelt alle zaken rondom het klusbedrijf van haar man Theo Wesselink. Denk bijvoorbeeld aan de verzorging van het contact met de klanten, de offertes, de administratie en ga zo maar door.

Naast deze 5 categorieën werd er ook aandacht gegeven aan 3 Klusseniers die veel voor de organisatie betekenen: Klusseniers Marcel den Hartog uit Amersfoort, Martin van Dodewaard uit Assen en Ruud Kauffman uit Nieuw-Vennep. Ieder draagt op zijn eigen manier zijn steentje bij aan de organisatie. Maar voor alle drie geldt dat zij door hun vakmanschap, klantvriendelijkheid en positieve instelling ambassadeurs zijn voor het merk De Klussenier. Dat verdient een eervolle vermelding.

Het was een zeer geslaagde avond! Op naar de uitreiking over 2018! 

Ruim 180 Klusseniers in Nederland

Het jaar is net begonnen en er zijn alweer 3 vakmannen hun klusbedrijf gestart als Klussenier!  Hein Kennis heeft zijn klusbedrijf gestart in Nuenen, Leo de Lijster is beschikbaar voor Den Bommel en omgeving en Hinko Brackenie is de nieuwe Klussenier voor Meppel en omgeving. 

Hiermee komt het totaal aantal Klusseniers ruim boven de 180! Grote kans dus dat u regelmatig één van de bekende Klusseniersbussen ziet rijden. Of u nou in het noorden, oosten, westen of zuiden woont, er is altijd een Klussenier bij u in de buurt. Hebt u een verbouwing of andere klus gepland staan? Neem gerust contact op met de Klussenier in uw omgeving. 

Bent u zelf een veelzijdig vakman en doet u niets liever dan verbouwen? Ooit eens gedacht aan het starten van een eigen klusbedrijf? Wij helpen u graag op weg. Onze dienstverlening zorgt ervoor dat dagelijks ruim 180 Klusseniers doen wat zij het liefst doen: verbouwingen uitvoeren, van A tot Z bij hun eigen klanten. Neem gerust vrijblijvend contact op of klik voor meer informatie bovenaan de pagina op: "zelf Klussenier worden".

Uitreiking De Klussenier Awards 2017

Wie is de vakman van het jaar? Welke Klussenier wordt door zijn klanten op handen gedragen? En welke nieuwbakken Klussenier heeft een vliegende start gemaakt? Op 2 februari weten we het. Dan vindt alweer de 4e editie plaats van de De Klussenier Awards.

Ook dit jaar zijn weer alle Klanttevredenheidsonderzoeken, statistieken en andere bronnen geraadpleegd om een lijstje te maken.  Voor de meeste Klusseniers was 2017 een top jaar! Ook de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek zijn zeer positief. Het gemiddelde cijfer voor klantvriendelijkheid ligt momenteel zelfs op een 9,1.  Daar zijn we als organisatie erg trots op!

Maar er kan er maar één de beste zijn. Van de ruim 180 Klusseniers staan hieronder de Klusseniers die in 2017 de beste resultaten lieten zien. Zij zijn de genomineerden voor de uitreiking van De Klussenier Awards 2017. 

 • In de categorie: Vakmanschap:

De Klussenier Henk Kenter uit Nieuwe Pekela
De Klussenier Roy van Leerdam uit Krimpen a/d Lek
De Klussenier Wim de Jong uit Gouda

 • In de categorie: Klantvriendelijkheid:

De Klussenier Arno Vink uit Nijmegen
De Klussenier Patrick de Vos uit Eindhoven
De Klussenier Richard Talens uit Assen

 • In de categorie: Ondernemerschap:

De Klussenier Anton Korsmit uit Tilburg
De Klussenier Marcel den Hartog uit Amersfoort
De Klussenier Martin Harteveld uit Barendrecht

 • in de categorie: Starter van het Jaar:

De Klussenier Herman Pul uit Woudenberg
De Klussenier Job Groot uit Sint Pancras
De Klussenier John van Gammeren uit Lelystad

Naast deze categorieën bestaat ook de Ondersteuner Award. Een Klussenier kan voor deze Award zijn eigen ondersteuner, vaak zijn partner, aandragen voor nominatie. Joost van der Pol, directeur/eigenaar van de franchiseformule De Klussenier: ‘Als er iets is wat wij in die 13 jaar dat onze organisatie bestaat opmerken, is dat het gezin altijd betrokken wordt bij de onderneming. Het is belangrijk dat een Klussenier weet dat het thuis op rolletjes loopt zodat hij zichzelf kan bezighouden met de uitvoering van opdrachten. We zien ook partners die het klantcontact en het maken van offertes voor hun rekening nemen. Er zijn zelfs partners die materiaal halen of zelf een handje meehelpen op de klus. Deze partners verdienen het om in het zonnetje te worden gezet.’

De genomineerden voor de Ondersteuner Award 2017:
Willeke Romp van De Klussenier Job Groot uit Sint Pancras
Marianne Wesselink van De Klussenier Theo Wesselink uit Albergen
Inge Stroeven-Scheepers van De Klussenier Peter Stroeven uit Purmerend

Benieuwd of de Klussenier in uw omgeving een prijswinnaar is? Houd onze site (www.klussenier.nl) en onze Facebookpagina in de gaten voor een verslag van de feestelijke uitreiking op vrijdag 2 februari a.s. in Barneveld.

Laatste kwartaal 7 klusbedrijven gestart

KlusbedrijvenIn oktober startte er al drie nieuwe klusbedrijven als Klussenier. In november kwamen daar nog eens drie bij in Luyksgestel, Oirschot en Dedemsvaart. 

En de laatste vakman die besloot zijn eigen klusbedrijf te starten is Johan van Knotsenburg uit Hazerswoude-Dorp. Hiermee komt het aantal startende Klusseniers in het laatste kwartaal op zeven! 

Joost Baken uit Luyksgestel heeft zijn start al enige tijd geleden goed voorbereid. De aanvragen begonnen al vrij snel binnen te lopen. Hij is op het moment druk met de uitvoering van zijn opdrachten. Hetzelfde geldt voor Andy de Kort uit Oirschot en Meindert Bollemaat uit Dedemsvaart. Zij hebben onlangs samen de Ondernemerstraining op het hoofdkantoor van De Klussenier doorlopen. Zij konden niet wachten om eindelijk te starten met hun eigen klusbedrijf. 

Woont u in de omgeving van Luyksgestel, Oirschot, Dedemsvaart of Hazerswoude-Dorp en bent u op zoek naar een klusbedrijf? Neem gerust contact op met één van deze Klusseniers. Op onze site vindt u meer informatie over hen, maar ook over de andere Klusseniers in Nederland.

Nieuwe klusbedrijven Leeuwarden, Beverwijk en Doetinchem

Per 1 oknieuwe klusbedrijven oktobertober zijn er weer 3 nieuwe Klusseniers gestart. Het gaat om de vakmannen Siebolt Postma uit Leeuwarden, Jacques Schoenmaker uit Beverwijk en Sandro Bouman uit Doetinchem.  Deze heren hebben niet alleen met elkaar gemeen dat ze vakmannen zijn maar ze waren ook alle drie al ondernemer. Ze kozen ervoor zich aan te sluiten bij De Klussenier vanwege de landelijk bekende merknaam. Alle drie merken ze al het voordeel van een goede merknaam, de aanvragen komen namelijk al binnen. 

Bent u ook op zoek naar een klusbedrijf voor verbouw- en renovatiewerk? Woont u in de omgeving van Leeuwarden, Beverwijk of Doetinchem? Schroom niet om contact met één van de startende Klusseniers op te nemen. 

Vanzelfsprekend kunt u via onze website vrijblijvend een aanvraag indienen bij een
 Klussenier in uw regio. Hij informeert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

De Klussenier ook dit jaar weer sponsor van Het Groot Niet Te Vermijden

Al enkele jaren is De Klussenier sponsor van Het Groot Niet Te Vermijden. Ook het komende jaar is het merk De Klussenier weer zichtbaar in en rondom de voorstellingen van de theatergroep. 

Ben jij een echte fan van Het Groot Niet Te Vermijden? Dan kun je meedoen met de actie op hun website! 

Meedoen aan de actie is eenvoudig:

 • Maak een foto van jezelf en upload deze;
 • 'Superhero' yourself (wat eenvoudiger is dan dat het klinkt);
 • Geef aan waarom jij Superfan bent. 

Bekijk deze pagina voor de actie.

Er zijn meerdere prijzen die je hiermee kunt winnen. Denk bijvoorbeeld aan kaarten voor De Klussenier Heteluchtballon, gratis arbeid van De Klussenier of een privé concert van Het Groot Niet Te Vermijden!

Kortom, wacht niet langer en doe mee!

Nieuw klusbedrijf in De Moer

Op 1 september is Sjaak Stokkermans gestart als Klussenier in De Moer.  Hij heeft de ondernemerstraining op Het KlusHuis goed doorlopen en de voorbereidingen voor zijn start zijn genomen. Sjaak is de afgelopen weken zelfs al druk geweest met offertes maken die hij nu als Klusseniers bij de klanten kan langsbrengen.

Bent u op zoek naar een vakman voor renovatie- of onderhoudswerk? Woont u in De Moer, Kaatsheuvel, Oosterhout of Tilburg, neem gerust contact op met Sjaak. Hij bespreekt graag de mogelijkheden in uw situatie. 

Samenwerking De Klussenier en Renault Nederland

Renault heeft met een aantal van hun klanten een promotie actie uitgevoerd. Zij willen graag in beeld brengen hoe de bedrijfswagens van Renault door ondernemers worden gebruikt. Zo hebben zij ons benaderd voor het maken van een ondernemersvideo. De video belicht de jarenlange samenwerking tussen Renault en De Klussenier. 

De opnames vonden plaats op 20 juli. Een gedeelte is op ons hoofdkantoor opgenomen. En natuurlijk was er ook een rol weggelegd voor de iconische Klusseniersbus, in dit geval de bus van Klussenier Marcel den Hartog. 

Bekijk hier het eindresultaat

Wat ons betreft een zeer geslaagd project!

Nieuw klusbedrijf in Stadskanaal

Vanaf 1 augustus is Stadskanaal een klusbedrijf rijker. Erwin van Dijken heeft zijn eigen klusbedrijf gestart als Klussenier. 
Bent u op zoek naar een betrouwbare en veelzijdige vakman? Dan zit u bij Erwin goed! Neem gerust contact op met Erwin om de mogelijkheden in uw situatie te bespreken. 

Zuid-Holland en Nijmegen Klusseniers rijker

1 juni 2017

Deze maand zijn er weer drie vakmannen als Klussenier. In Alphen a/d Rijn is Herman Bogaards zijn klusbedrijf gestart. Jan Muller is er ook bijgekomen in Zuid-Holland. Hij start als Klussenier in Maassluis. Vakman Jarno Nikkels zorgt voor uitbreiding in Nijmegen. Daarmee komt het aantal Klusseniers in omgeving Nijmegen op 8!

Woont u in de omgeving van Alphen a/d Rijn, Maassluis of Nijmegen? Schroom niet om contact met hen op te nemen. De Klussenier in uw omgeving informeert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

Ook in mei een nieuwe Klussenier!

1 mei 2017

Op 1 mei is Jules Hofstra uit Berkel en Rodenrijs gestart als Klussenier. Jules helpt u graag bij al uw verbouwingen, klein of groot!

Dus.. Heeft u een opdracht die u wilt laten uitvoeren? Dan kunt u een beroep doen op De Klussenier Jules Hofstra of één van zijn collega-Klusseniers.

6 Nieuwe klusbedrijven in Nederland

1 april 2017

Maar liefst 6 Klusseniers zijn op 1 april 2017 gestart, geen grap! 

Bjorn Gerling uit Aalten, Ferry Broekman uit Hoofddorp, Gerard Kemp uit Alblasserdam, Imko van Heumen uit Heinkenszand, Marco Leen uit Almere en Sander van Elburg uit Baarle-Nassau zijn gestart als Klussenier!

Heeft u werkzaamheden die u wilt laten uitvoeren en woont u in de omgeving van één van deze plaatsen? Schroom niet om contact met één van deze Klusseniers op te nemen.

De Klussenier ook in Hart in Aktie

23 maart 2017

Woensdagavond 22 maart 2017 om 20.30 uur maakte De Klussenier haar debuut in het televisieprogramma ‘Hart in Aktie’. 6 Klusseniers uit Nijmegen en omgeving hebben binnen één dag een schuur compleet gerenoveerd voor de bewoners van een begeleid-wonen project. Het resultaat is prachtig geworden. De begeleider en de bewoners gaan hier veel plezier aan beleven.

De actie van Hart in Aktie

De 42-jarige Sandra heeft een verstandelijke beperking. Henk is haar begeleider in het begeleid-wonen-project waar Sandra sinds twee jaar woont. Ze is Henk erg dankbaar, want dankzij hem heeft ze haar leven weer op de rit. Nu wil ze hem in het zonnetje zetten door hem te helpen met zijn verbouwing van de oude schuur.

De kracht van samen
De programmamakers van Hart in Aktie hadden de Klussenier Marcel van Hest benaderd: Of hij met zijn collega-Klusseniers de oude schuur kon verbouwen, binnen één dag!

Een hele uitdaging. Maar geen uitdaging die de 6 Klusseniers in de omgeving Nijmegen uit de weg gaan. En dus gingen de Klusseniers Antoon van Doornik, Gerard van Bremen, Gert-Jan van Gemert, Jan de Vaan, Jan Hartendorf en Marcel van Hest aan de slag. Het eindresultaat mag er zeker zijn!

De dag zelf
Aan het begin van de dag werden alle bewoners verrast met een dagje Efteling! Terwijl zij aan het genieten waren van een heerlijk dagje uit, werd er in Nijmegen hard geklust. De Klusseniers hebben de wanden, het plafond en de deuren van de schuur onder handen genomen. Tevens zijn er 2 nieuwe ramen geplaatst.

Aan het einde van de dag werden de bewoners verrast met de nieuwe ruimte. Het geluk was van de gezichten af te lezen! We zijn trots op de 6 Klusseniers die dit samen met Hart in Aktie hebben verwezenlijkt!

Hieronder ziet u foto's van 'voor' en 'na' het project: 

De aflevering

De aflevering had 536.000 kijkers, een mooi aantal voor het op de buis terugkerende Hart in Aktie. Heeft u de aflevering gemist? Dan kunt u deze hier terugkijken.

Ook in 2017 is De Klussenier hoofdsponsor van Help, Mijn Man Is Klusser!

24 februari 2017

In ieder dorp en stadje in Nederland zijn ze te vinden: 'Help, Mijn Man Is Klusser huizen'. Van buiten ziet zo'n huis er redelijk uit. Van binnen is een 'Help, Mijn Man Is Klusser huis' veelal een gevaar om in te wonen. Vaak ontbreekt het aan fatsoenlijk sanitair, is er geen of slechts minimale verwarming en een groot deel van de woning is door eerdere sloopwerkzaamheden niet bewoonbaar. 

Ook dit jaar zijn 8 van deze woningen onder handen genomen door het 'Help Mijn Man Is Klusser team'. De Klussenier Ruud Kauffman doet dit samen met zijn klusteam. Terwijl het klusteam samen met de man des huizes bezig is om de woning weer bewoonbaar te maken, is presentator John Williams bezig met het 'redden' van de relatie van de huiseigenaren.

Kortom, ook dit jaar zult u zich niet vervelen tijdens de acht afleveringen van Help, Mijn Man Is Klusser!

Gaat u ook kijken? Donderdag 9 maart 2017, wordt het 11e seizoen afgetrapt. Het programma wordt de komende acht weken iedere donderdagavond uitgezonden om 20.30 op RTL 4. Wij wensen u veel kijkplezier!

Wederom vier startende Klusseniers!

1 maart 2017

Op 1 maart starten er weer vier vakmannen hun eigen klusbedrijf als Klussenier. Het gaat om Bart Keijzer uit Heemskerk, G.D. ter Harmsel uit Zevenaar, Mark Houtepen uit Doorwerth en Wout Hansman uit Sint Jansklooster.

Dit jaar zijn er al zeven vakmannen gestart als Klusseniers. En komende maand starten er weer een aantal Klusseniers. Zij zijn op dit moment druk met de voorbereidingen voor de start van hun eigen klusbedrijf, en volgen binnenkort onze ondernemerstraining op Het KlusHuis te Terschuur! 

Woont u in de omgeving van Heemskerk, Doorwerth, Zevenaar of Sint Jansklooster? Schroom niet om contact met één van de startende Klusseniers op te nemen.

Vanzelfsprekend kunt u via onze website vrijblijvend een aanvraag indienen bij een
 Klussenier in uw regio. Hij informeert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

Nieuwe klusbedrijven Hoofddorp en Surhuisterveen

1 februari 2017

Op 1 februari zijn Klussenier Remon Grit uit Hoofddorp en Klussenier Marco Dam uit Surhuisterveen hun eigen klusbedrijf gestart. Zij zijn beschikbaar voor alle verbouw- en renovatiewerkzaamheden in en rond het huis. 


Woont u in de omgeving van Hoofddorp of Surhuisterveen? Schroom niet om contact met hen op te nemen. De Klussenier in uw omgeving informeert u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

Verslag van een geslaagde Uitreiking Klussenier Awards

30 januari 2017

Op vrijdag 27 januari vond de derde editie van de Klussenier Awards plaats. Een feest vol complimenten en gezelligheid. Maar voor een groot aantal toch ook een spannende avond. Want, “zou ik dan ook in de prijzen vallen?”

De avond begon meteen goed voor de Klusseniers Ronald van Drunen uit Velsen en Marco Cornelisse uit Wormer. Zij werden in het zonnetje gezet vanwege hun 10 jarig jubileum als Klussenier.

Uitreiking van de verschillende awards

De Klussenier Marco Cornelisse viel met zijn neus in de boter. Samen met Pascal Pak en Cas Jansen was hij genomineerd voor de Vakmanschap Award. Hij heeft de Award gewonnen. 

De Klussenier Elroy Ungerer uit Pijnacker, scoorde het hoogst van alle Klusseniers op het onderdeel klantvriendelijkheid. Hij was samen met Klussenier Arno Vink en Klussenier Peter van Oirschot genomineerd.

Omdat Elroy en Hinde niet aanwezig konden zijn, werd de Award door een medewerker van Het KlusHuis in ontvangst genomen.

Vervolgens stonden de genomineerde Klusseniers in de categorie Ondernemerschap, Martin Harteveld, André van Mastrigt en Marco Immerzeel in spanning af te wachten. De Klussenier Martin Harteveld ging met de Ondernemerschap Award naar huis. 
 

De genomineerden Starters van 2016 waren Klusseniers David Broeders, Erik Scholten en Richard Talens. Richard Talens uit Assen won de Starter van het Jaar Award. 

Voor dit jaar waren Kitty van Spaendonk van Klussenier Paul van Spaendonk uit Udenhout, Jolanda Bergshoeff van Klussenier Nico Schalkwijk uit Hulst en Frea Klaasse van Klussenier André Klaasse uit Nieuwleusen genomineerd voor de Ondersteuner Award. Jolanda Bergshoeff is de gelukkige winnares van deze Award.


Helaas konden Jolanda en Nico niet aanwezig zijn en werd de Award door een medewerker van Het KlusHuis in ontvangst genomen.

Naast de 5 categorieën waarin de uitslag vooral is gebaseerd op de beoordelingen van klanten, is er ook 1 alternatieve categorie: Uitzonderlijk Ondernemerschap. Klussenier Ruben van der Stoep uit Scheveingen is één van de twee Klusseniers die in deze categorie in de prijzen viel.  

Ruim 4 jaar geleden startte hij als Klussenier waarna hij al snel een stabiel bedrijf had opgebouwd. Ruben is met zijn zakelijk inzicht, vakmanschap, klantvriendelijkheid en positieve instelling een ambassadeur voor het merk De Klussenier.

Klussenier Jeroen Muller viel ook in de prijzen voor zijn Uitzonderlijk Ondernemerschap. Bijna 10 jaar geleden begonnen in Spijkenisse maar inmiddels al een paar jaar actief in omgeving Geervliet. Jeroen coördineert de Praxis workshops. Tijdens deze workshops, die georganiseerd worden bij een groot aantal Praxis filialen in Nederland, leert men de basis van bijvoorbeeld schilderwerk, klussen of elektra. De goede samenwerking tussen Praxis en De Klussenier zijn o.a. te danken aan de inspanningen van Jeroen.

Al met al een zeer geslaagde avond!

De uitreiking van De Klussenier Awards

7 januari 2017

Wie is de vakman van het jaar? Welke Klussenier wordt door zijn klanten op handen gedragen? Volgende week weten we meer. Dan is de ontknoping van De Klussenier Awards.

Het begint zo langzamerhand een leuke traditie te worden: De Klussenier Awards. Dit jaar worden de awards voor de derde keer uitgereikt aan de winnaars in de categorieën:

 • vakmanschap;

 • klantvriendelijkheid;

 • ondernemerschap;

 • starter van het jaar;

 • ondersteuner.

De franchiseorganisatie heeft de Klussenier Awards in het leven geroepen om haar Klusseniers in het zonnetje te zetten. Joost van der Pol, directeur/eigenaar van franchiseformule De Klussenier: “Klusseniers zijn trots op het werk dat zij afleveren maar vaak ook bescheiden. Zij vinden het de normaalste zaak van de wereld om een eigentijdse badkamer, geheel naar de wensen van de klant op te leveren. Zij merken zelf niet dat hun vakmanschap en klantvriendelijkheid hen maakt tot een professionele vakman. De Awards bieden ons de gelegenheid waardering te geven aan deze vakmannen.”

Waarderingen van klanten spelen een grote rol. De genomineerden voor de categorieën Vakmanschap en Klantvriendelijkheid worden gekozen op basis van de resultaten van het Klanttevredenheidsonderzoek, dat na elke aanvraag en opdracht onder klanten van Klusseniers wordt uitgevoerd. Benieuwd of de Klussenier in uw omgeving een prijswinnaar is? Houd onze site www.klussenier.nl in de gaten voor een verslag van de feestelijke uitreiking op vrijdag 27 januari a.s. in Barneveld!

Nieuw klusbedrijf Lelystad 

1 januari 2017

Op 1 januari startte vakman John van Gammeren zijn eigen klusbedrijf als Klussenier. Woont u in de omgeving Lelystad? Schroom niet om contact met hem op te nemen. De Klussenier in uw omgeving informeert u graag over de mogelijkheden in uw situatie. 

De Klussenier en Jumbo Supermarkten slaan handen in één

3 december 2016

Begin 2015 zijn de contracten getekend voor de samenwerking. Vervolgens is er een pilot gestart waarbij Klusseniers het onderhoudswerk uitvoerden bij de filialen in Zuid Nederland. Zowel Jumbo Supermarkten als De Klussenier waren enthousiast over de pilot. Met als gevolg dat vanaf 1 juli 2015 het onderhoud aan de Jumbo winkelpanden door heel Nederland wordt verzorgd door De Klussenier.

Jumbo Supermarkten heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt. Het bedrijf bestaat sinds 1921. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot de op één na grootste supermarktketen van Nederland. Jumbo Supermarkten telt momenteel ruim 580 winkels. In al deze winkels wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs). Door de klant altijd centraal te stellen, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens.  

Net als Jumbo Supermarkten, focust ook De Klussenier zich op haar klanten door service en kwaliteit hoge prioriteit te geven. Inmiddels is De Klussenier al 12 jaar een stabiele factor in de verbouw- en renovatiebranche. Het concept is uniek: De franchisenemer bepaalt zelf op welke manier hij onderneemt. Op welke klanten richt hij zich? Waar koopt hij zijn materiaal? Uiteraard kan hij altijd aanspraak maken op de ondersteuning van een de franchisegever.

 
Loading...

Wilt u ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat