Klanten beoordelen Klusseniers gemiddeld met een 9/10 (8137 reviews)

De 5 voordelen van het aansluiten als vakman bij een franchiseorganisatie

Je wilt zelfstandig ondernemen en hebt daarbij de behoefte aan extra zekerheid. Dan is aansluiten bij een franchiseorganisatie een goede uitkomst. Als vakman jezelf aansluiten bij een franchiseorganisatie heeft verschillende voordelen. Vijf van deze voordelen lees je in dit artikel.

Voordeel 1: blijf eigen baas!

Startende zelfstandig ondernemers hebben vaak een wens om volledig onafhankelijk te ondernemen. Dat is ook mogelijk wanneer jij je aansluit bij een franchiseorganisatie. Je bent namelijk volledig eigen baas. Als vakman en ondernemer bouw jij jouw eigen klantenkring op en maak je eigen keuzes.

Je blijft dus eigen baas en je wordt ook onderdeel van een groter geheel. Hoe zit dat precies? Als jij je aansluit bij een franchiseorganisatie profiteer je van het merk, de kennis en kunde van de franchiseorganisatie. Vaak wordt van je gevraagd dat je meegaat in de uitstraling van de franchiseorganisatie. De gemeenschappelijke uitstraling van jou, en de andere vakmannen, zorgt voor herkenbaarheid bij klanten.

Voordeel 2: Ondersteuning bij het opstarten

Een franchiseorganisatie heeft jarenlange ervaring in het ondersteunen bij het opstarten van een eigen bedrijf. Daardoor weet ze precies welke stappen doorlopen moeten worden om een eigen bedrijf succesvol op te starten. Als vakman profiteer je hiervan. Je krijgt uitgebreide ondersteuning en advies bij het opstarten van jouw bedrijf.

Veel franchiseorganisaties onderzoeken voor de start van een nieuw bedrijf ook de haalbaarheid van het nieuwe bedrijf. Op basis van dit onderzoek wordt het succes van jouw nieuwe onderneming voorspelt. Zo weet jij een beetje wat je kunt verwachten.

Voordeel 3: Landelijke naamsbekendheid van jouw onderneming

De meeste franchiseorganisaties zijn landelijk actief doordat de aangesloten bedrijven door het hele land zitten. Dit levert jouw bedrijf landelijke naamsbekendheid op.

Door middel van landelijke marketingcampagnes profiteren alle aangesloten vaklieden van landelijke naamsbekendheid. De klanten kennen het merk van de landelijke marketing en zien jouw bedrijf bij hen in de buurt. Dit zorgt bij veel mensen voor herkenbaarheid en vertrouwen.

Voordeel 4: Ondersteuning bij de bedrijfsvoering

Een franchiseorganisatie is afhankelijk van het succes van de aangesloten bedrijven. Zonder goede en succesvolle vakmannen kan een franchiseorganisatie geen succes hebben. Zowel de franchiseorganisatie als de vakman streven naar hetzelfde doel: de onderneming succesvol laten zijn.

Franchiseorganisaties kunnen op verschillende manieren ondersteuning bieden. Hieronder beschrijven wij drie voorbeelden die veel voorkomen.

Bedrijfsvoering
De algemene bedrijfsvoering is een van de manieren waarop ondersteuning aangeboden wordt. Met de algemene bedrijfsvoering wordt alles bedoeld wat te maken heeft met het succesvol runnen van een bedrijf. Meestal zijn dit dingen als verkoop en calculatie. Deze onderdelen van de bedrijfsvoering helpen jou als vakman om een goede boterham te verdienen aan het werk wat je uitvoert.

Marketing
Eerder in dit artikel ging het over de landelijke marketing waar je als vakman van kan profiteren. Daarnaast bieden franchiseorganisaties ook ondersteuning voor de marketing van jou als vakman. Meestal krijg je gebruiksklare tools die je in kan zetten voor lokale marketing. Dit is bedoeld om jouw bedrijf lokaal te promoten.

Administratie
Een ondernemer heeft altijd te maken met het bijhouden van de administratie. Dit terwijl veel (startende) ondernemers weinig kaas gegeten heeft van administratie. Daarom kan een franchisegever ondersteuning bieden voor de administratie. Dit kan bijvoorbeeld door heel de administratie uit handen te nemen, een vaste partner met kennis van de markt of door administratieve tools aan te bieden die passend zijn voor jou als ondernemer.

Voordeel 5: Altijd terug kunnen vallen op het grotere geheel

Aangesloten bij een franchiseorganisatie ben je een zelfstandig ondernemer, maar je bent niet alleen. Je bent namelijk onderdeel van een groter geheel. Doordat je aangesloten bent bij een franchiseorganisatie heb je vele collega ondernemers die hetzelfde merk vertegenwoordigen. Dit zorgt ervoor dat je altijd terug kunt vallen op deze collega ondernemers. Je kunt gebruik maken van de kennis en kunde van het grotere geheel.

Franchiseorganisatie in de bouwsector: De Klussenier

De Klussenier is een franchiseorganisatie in de bouw. Veelzijdige en betrouwbare vaklieden sluiten zich aan bij De Klussenier vanwege de vijf voordelen die hierboven omschreven zijn. De zelfstandig ondernemers die aangesloten zijn bij De Klussenier profiteren voor een vast bedrag per maand van alle voordelen die bij franchise horen.

Meer informatie over ondersteuning van De Klussenier    

 
Loading...

Wilt u ons volgen?             

Lees onze nieuwsbrief:     
Klussenier logo witte letters

Contact

Het KlusHuis België b.v.b.a.
Bredabaan 859
2930 Brasschaat